Menu Sluiten

Kan Ik Een Schadevergoeding Krijgen Voor Mijn Autowrak

Carswitch is een professionele autohandelaar met meer dan 20 jaar ervaring in de autobranche. Wij zijn gespecialiseerd in de aankoop van alle merken tweedehands auto’s, ongeacht de staat of de technische controlestatus.

92453439245343

More info

tags: Auto Inkoop – Auto Opkoper – Auto Verkopen – Auto Waarde – Handelaars Opkopers Autowrakken – 

Wenst u meer info over kan ik een schadevergoeding krijgen voor mijn autowrak kijk dan vlug op https://carswitch.be | Kan Ik Een Schadevergoeding Krijgen Voor Mijn Autowrak

Autowrakken: Kan ik een schadevergoeding krijgen voor mijn autowrak?

Het kan u overkomen: u heeft een auto-ongeluk gehad en uw voertuig is total loss verklaard. Of misschien heeft u een oudere auto die niet meer in goede staat verkeert en u wilt er vanaf. Wat gebeurt er dan met uw autowrak? En kunt u hier een schadevergoeding voor krijgen? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden.

Wat gebeurt er met een autowrak?

Als uw auto total loss is verklaard, betekent dit dat reparatie niet meer rendabel is. Dit kan komen door een ernstig ongeluk, maar ook door ouderdom en slijtage. In beide gevallen heeft uw auto geen waarde meer en wordt het beschouwd als een autowrak.

In principe kan een autowrak niet meer op de weg gebruikt worden en mag het ook niet meer geregistreerd staan bij de Dienst voor Wegverkeer (RDW). U bent dus verplicht om uw autowrak te laten verwijderen.

Schadevergoeding voor uw autowrak

Vaak krijgen mensen te horen dat ze geld kunnen krijgen voor hun autowrak. Dit klinkt mooi, maar helaas is dit meestal niet het geval. Als uw auto total loss is verklaard, wordt de restwaarde bepaald. Dit is het bedrag dat uw auto nog waard is na het ongeval of door ouderdom en slijtage.

Dit bedrag wordt gebruikt om de schade te vergoeden die u heeft geleden. Het is dus niet zo dat u extra geld krijgt als uw auto total loss is verklaard. Sterker nog, vaak moet u nog bijbetalen omdat de restwaarde lager is dan de kosten die u heeft gemaakt voor uw auto.

Autowrak verkopen

Een optie is om uw autowrak zelf te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld aan schroothandelaren of opkopers van autowrakken. Hier kunt u soms nog een klein bedrag voor krijgen, afhankelijk van de staat van uw autowrak.

Het is belangrijk om te weten dat u uw autowrak alleen mag verkopen aan bedrijven die aangesloten zijn bij de RDW. Zo weet u zeker dat uw auto op de juiste manier wordt gedemonteerd en dat alle afvalstoffen op een verantwoorde manier worden afgevoerd.

Schadevergoeding voor een wrak na een ongeval

Bij een auto-ongeluk waarbij de andere partij aansprakelijk is, heeft u recht op vergoeding van de schade. Dit geldt ook voor het autowrak. U kunt in dit geval de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw autowrak en hier een vergoeding voor vragen.

Let op: ook hier geldt dat u alleen de restwaarde van uw autowrak vergoed krijgt. Als de tegenpartij niet genoeg geld heeft om de volledige schade te vergoeden, zal u misschien moeten bijbetalen.

Conclusie

Helaas is er geen sprake van extra geld ontvangen voor uw autowrak. Als uw auto total loss is verklaard, wordt de restwaarde gebruikt om de schade te vergoeden. Als u uw autowrak zelf verkoopt, kunt u hier soms nog een klein bedrag voor krijgen. Bij een auto-ongeluk met aansprakelijkheid van de tegenpartij, heeft u recht op vergoeding van de schade, inclusief de restwaarde van uw autowrak.

Als u uw autowrak wilt verkopen, zorg er dan voor dat u dit doet aan een RDW-erkend bedrijf. Zo weet u zeker dat uw auto op de juiste manier wordt gedemonteerd en dat alle afvalstoffen op een verantwoorde manier worden afgevoerd. Hopelijk heeft dit artikel u meer duidelijkheid gegeven over de mogelijkheden als het gaat om een autowrak en een schadevergoeding.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Kan ik een schadevergoeding krijgen voor mijn autowrak

!–StopPubText–>.